Berita Kucing- September 5, 2011

Ladang Syurga Kucing Terbesar

Cik Kucing
46

Ladang ni bukan seperti ladangย  yang biasa. Ladang ini menempatkan ratusan kucing terbiar dari merata tempat. Ia dibina pada tahun 2003 dari Craig Grant. Sebenarnya, Craig Grant bukanlah seorang yang sangat sukakan kucing sehinggalah beberapa tahun sebelum 2003 (mungkin dier dah suka lepas tu). Kemudian, dia menjadi sangat sukakan kucing dan membina ladang ini untuk menjaga kucingnya. Ladang ini menempatkan lebih 400 ekor kucing dangan kemudahan tempat tinggal dan makanan yang lengkap.

BACA JUGA  Kekejaman Petknode -16 kucing mati

p/s: Wah, untungnya kucing ni, tak payah pikir apa-apa dah, Cuma makan, tido dan main haha.

sumber

Cerita Menarik:

cat paradiseekorkucingLadangmakananpada tahunparadise citysangatSyurgayang

Cik Kucing • September 5, 2011


Previous Post

Next Post

Comments

  1. jj September 5, 2011 - 4:07 am Reply

    malaysia bila hendak buat?

  2. CiNOS September 5, 2011 - 9:11 am Reply

    BAnyak giler wei!!! Nak amik satu bleh tak..Binatang kesayangan Nabi nie :-)

    • Cik Kucing September 5, 2011 - 9:55 am Reply

      gi mintak kat tuan ladang haha

  3. Sya Wed September 7, 2011 - 1:41 am Reply

    ske giler!!!!!!

  4. salma September 8, 2011 - 12:49 am Reply

    duh senangnya klo liat kucing hidup bahagia… :) kucing pantas dapat perlakuan seperti ini…karena mereka butuh hidup layak juga seperti manusia. :)

  5. Affan Ruslan September 14, 2011 - 3:25 am Reply

    pergh, mau beribu ringgit kos makanan sehari.

  6. iqwanroslanni September 26, 2011 - 5:09 pm Reply

    banyak kucing suke-suke

  7. Syafiq October 4, 2011 - 6:54 pm Reply

    Orang kaya leh la wat camni… kalo sengkek jgn harap lah… nk jaga 5 ekor kucing pun sampai licin wallet.

    • nafisah June 18, 2013 - 10:23 am Reply

      betul tu…kucing kat rumah saya ni buang najis merata..termasuk di perkarangan rumah jiran…tak tahu nk buat cam ne… no idea…really…!!

  8. kai October 4, 2011 - 9:30 pm Reply

    dekat seatle ade seorang makcik…
    dia sanggup gadai umah dia untuk buat syurga kucing..
    hari tu ade kluar kt cerita Must Love Cats
    siap buat rumah untuk kucing2 tua lagi tu

  9. meoww October 9, 2011 - 1:18 pm Reply

    insyALLAH aku nak buat mcm ni… tapi bukan ladang la…mcm pusat kucing terbiar..tak sanggup tgk tak mkn..kne hentam dgn org yg tak ske kucing…n mcm2 lg..berdosa besar k..cube tgk2 n renung muka kucing..mereka ni sangat manja n comel…sygi lah kucing

    • Cik Kucing October 9, 2011 - 3:17 pm Reply

      fuyoo…mintak dana belia 1 malaysia kat TV3

      kiteorang sokong

  10. abid October 19, 2011 - 4:27 pm Reply

    fuh..gila banyak..
    nk adopt sekor boleh x?
    teringin nak buat mcm org ni
    kalau de duit lebih n kawasan mmg dh buat dah..

    I LOVE CAT

  11. shazali October 19, 2011 - 7:36 pm Reply

    a’laika salamun,

    teringin nk bikin satu ! ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜† ๐Ÿ˜‰ ๐Ÿ˜‰

  12. anranica October 21, 2011 - 2:28 am Reply

    Cabodle Ranch.. ๐Ÿ˜€

  13. LadyBird October 21, 2011 - 10:55 am Reply

    bgsnye.. kosnye mesti tinggi..

  14. OrangAkaun K October 21, 2011 - 5:18 pm Reply

    kalau la kucing boleh dimakan, kayo dah craig tuh..kehkeh

  15. qaseh mutiara October 21, 2011 - 9:29 pm Reply

    nak nangis tgok gambar2 nih..kucing aku dah ilang,syahdu sgatt~ Insyaallah kalau ada rzki lbih nnt aku pon teringin nak wat camni.teringn nak jdi cat wisperer mcam cesar millan tp die dog whisperer la..teringin pulak nak g tmpt ni~hmmm=)))))

  16. umy October 22, 2011 - 10:28 pm Reply

    jgn terkejut klo 1 hri nti kat malaysia pown ada ladang kucing…hehe
    ๐Ÿ˜‰

  17. Farihan October 24, 2011 - 1:59 am Reply

    kt rumah ade 15 ekor pun asik gaduh je… ๐Ÿ˜‰

  18. Norelmi Adilah October 24, 2011 - 12:31 pm Reply

    best tuh….rumahnya mengalahkan rumah manusia…
    :) ๐Ÿ˜€

  19. abu October 29, 2011 - 8:35 am Reply

    alhamdulilah ade jgak mnusia yg myayangi binatang.. smge bliau mdpt hidayah.. ehh.. ape aq ckp ni.. haha.. :roll:

  20. ina October 31, 2011 - 2:32 pm Reply

    bercita-cita nak buat macam ni tapi tak tahu la mampu or tak.sebab kesian tengok kucing2 terbiar tepi jalan tu.

  21. riana November 1, 2011 - 8:55 am Reply

    kalau ditakdir kn mjadi org kaya raya sure saya org ptama contohi dia…mbuka pusat jagaan kucing-kucing terbiar supaya mereka semua dilindungi…dan dapat tinggal dtpt yg selesa dan makanan yg secukupnya…

  22. orangjauh November 3, 2011 - 2:06 am Reply

    actually, tempat ni dah lama jadi macam tempat petknode. banyak kucing yang tak terjaga sampai ada yang kuruskering dan sebagainyer.

    ni dia punya link:

    http://www.facebook.com/caboodleranch.savethekitties

  23. Nodin Fahmi November 9, 2011 - 8:13 am Reply

    hee2.klau saye dah xblik kmpng dah ni.tggal trus kt syurga kcing ni.he2:D
    Nodin Fahmi recently posted..Yakjuj dan Makjuj โ€“ Berita Gempar dari NASA!My Profile

  24. musfirah love cats November 9, 2011 - 12:50 pm Reply

    waaaa….manyaknye cat….comeyynye. sweet sgt. siap ade rumah lg. kn best klau boleh melawat ladang kucing ni
    ๐Ÿ˜ฎ

  25. dalina November 27, 2011 - 2:03 pm Reply

    Ya Allah ya Tuhanku..berikan Hati kepada insan di Malaysia untuk berbuat seperti Craig Grant untuk membuka pusat jagaan kucing terbiar..

  26. miSa misa December 6, 2011 - 9:45 pm Reply

    seronok nyeeee jadi kucing~!! ๐Ÿ˜› ๐Ÿ˜€

  27. Anie December 21, 2011 - 4:33 pm Reply

    giler banyak! tak pernah tgk kucing seramai mcm ni! ๐Ÿ˜€
    Anie recently posted..Open for Pre-order (until 22 Dec 2011): QUEEN ANNE, LA GOURMETMy Profile

  28. bunga melor December 25, 2011 - 8:41 pm Reply

    bersih je semua kucing..untungla dpt tuan yg baik hati mcm ni :) ada rumah semua

  29. nur suraiya December 26, 2011 - 12:32 pm Reply

  30. bha January 9, 2012 - 1:55 pm Reply

    wah, seronok la kucing2 tu,, kucing tu patut car makann sendiri,, tangkap tikus ke burung ke,, blaja berdikari ^_____^ hehe
    kalau nak tgok tempat camni,, cetry tengok citer Cat Return y Ghibli studio ^^

  31. applepink January 14, 2012 - 10:21 am Reply

    besttttnye law dapat g sana…. Luv cat.. ๐Ÿ˜›

  32. tira February 2, 2012 - 3:48 pm Reply

    Assalamualaikum…
    Minx tlg sape2 yg tahu tmpt ltk kucing sementara di KL…Bleh email sye…minx tlg sgt..

    Syukran Jiddan..
    Jazakulluhum…

  33. tira February 2, 2012 - 3:58 pm Reply

  34. mashimaro August 30, 2012 - 4:59 pm Reply

    saya nak pergi tempat nieeee

  35. lovecat December 4, 2012 - 12:20 pm Reply

    Walaupun craigh nie bukan dari asal beragama islam,tetapi dalam hatinya ada sifat sayang pada kucing sedang kita yang dah sememangnya agama islam tidak suka kucing,kononya kucing nie bulunya kotor walhal manusia yg x suka kucing adalah manusia yg paling pengotor…..Kucing binatang kesayangan NABI MUHAMMAD S.A.W ..kita yg umat pun x suka kucing berlagak x kena tempat…cukup anti ngn manusia yg x suka kucing…

  36. fauziah hm August 31, 2013 - 5:58 pm Reply

    suka tgk aksi-aksi kucing..teruskan usaha ye…sesekali jengok la di blog saya http://www.myloteng.com saya juga peminat taksub kucing

  37. get 10000 fans September 29, 2013 - 9:26 am Reply

    Nice post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired!
    Extremely useful info specifically the last part :
    ) I care for such info a lot. I used to be looking for this particular information for a long time.
    Thanks and best of luck.
    get 10000 fans recently posted..get 10000 fansMy Profile

  38. how to get traffic September 29, 2013 - 9:56 pm Reply

    I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but definitely
    you are going to a famous blogger if you are not already ๐Ÿ˜‰ Cheers!
    how to get traffic recently posted..how to get trafficMy Profile

  39. facebook marketing strategy September 30, 2013 - 12:25 am Reply

    Hello to every one, the contents existing at this
    website are in fact awesome for people experience, well,
    keep up the nice work fellows.
    facebook marketing strategy recently posted..facebook marketing strategyMy Profile

  40. mohdazahar October 13, 2013 - 6:21 pm Reply

    bukan mudah kerja nie….ada byk kos
    mohdazahar recently posted..Hukum Hisap Rokok Adalah HaramMy Profile

  41. ubat resdung June 4, 2014 - 8:20 am Reply

    kalau mcm ni memang best la banyak kucing, tapi hari2 nak ngadap ni..kena fulltime ler :)

  42. ubatpenyakitgout June 12, 2014 - 11:27 am Reply

    wow… banyaknyer kucing.. cantik2 plak tu..

    ada ke kat malaysia yang buat macam ni…

    susah nak jumpa…

    kalau ada semoga dimurahkan rezeki orang yang buat tu…

    ubatpenyakitgout.com

  43. mari buat duit September 27, 2014 - 7:29 pm Reply

    Wah!

Leave a Reply

Your email address will not be published / Required fields are marked *

CommentLuv badge