Ladang Syurga Kucing Terbesar

 

1ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

Ladang ni bukan seperti ladang  yang biasa. Ladang ini menempatkan ratusan kucing terbiar dari merata tempat. Ia dibina pada tahun 2003 dari Craig Grant. Sebenarnya, Craig Grant bukanlah seorang yang sangat sukakan kucing sehinggalah beberapa tahun sebelum 2003 (mungkin dier dah suka lepas tu). Kemudian, dia menjadi sangat sukakan kucing dan membina ladang ini untuk menjaga kucingnya. Ladang ini menempatkan lebih 400 ekor kucing dangan kemudahan tempat tinggal dan makanan yang lengkap.

p/s: Wah, untungnya kucing ni, tak payah pikir apa-apa dah, Cuma makan, tido dan main haha.

2ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

3ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

4ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

5ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

6ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

7ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

8ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

9ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

10ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

11ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

12ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

13ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

15ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

30ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

29ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

31ladangkucing Ladang Syurga Kucing Terbesar

sumber

 

by

Bekas pelajar Senibina Lanskap uitm Shah Alam, kini bekerja di ABNxcess sebagai Social Media Executive. Cik Kucing sangat sukakan kucing sampai hari-hari kene tengok kucing =p

Related Posts

  • Post Image
  • Post Image

43 Responses so far.

  1. jj says:

    malaysia bila hendak buat?

  2. CiNOS says:

    BAnyak giler wei!!! Nak amik satu bleh tak..Binatang kesayangan Nabi nie :-)

  3. Sya Wed says:

    ske giler!!!!!!

  4. salma says:

    duh senangnya klo liat kucing hidup bahagia… :) kucing pantas dapat perlakuan seperti ini…karena mereka butuh hidup layak juga seperti manusia. :)

  5. Affan Ruslan says:

    pergh, mau beribu ringgit kos makanan sehari.

  6. banyak kucing suke-suke

  7. Syafiq says:

    Orang kaya leh la wat camni… kalo sengkek jgn harap lah… nk jaga 5 ekor kucing pun sampai licin wallet.

    • nafisah says:

      betul tu…kucing kat rumah saya ni buang najis merata..termasuk di perkarangan rumah jiran…tak tahu nk buat cam ne… no idea…really…!!

  8. kai says:

    dekat seatle ade seorang makcik…
    dia sanggup gadai umah dia untuk buat syurga kucing..
    hari tu ade kluar kt cerita Must Love Cats
    siap buat rumah untuk kucing2 tua lagi tu

  9. meoww says:

    insyALLAH aku nak buat mcm ni… tapi bukan ladang la…mcm pusat kucing terbiar..tak sanggup tgk tak mkn..kne hentam dgn org yg tak ske kucing…n mcm2 lg..berdosa besar k..cube tgk2 n renung muka kucing..mereka ni sangat manja n comel…sygi lah kucing

  10. abid says:

    fuh..gila banyak..
    nk adopt sekor boleh x?
    teringin nak buat mcm org ni
    kalau de duit lebih n kawasan mmg dh buat dah..

    I LOVE CAT

  11. shazali says:

    a’laika salamun,

    teringin nk bikin satu ! :lol: :lol: :lol: :wink: :wink:

  12. LadyBird says:

    bgsnye.. kosnye mesti tinggi..

  13. OrangAkaun K says:

    kalau la kucing boleh dimakan, kayo dah craig tuh..kehkeh

  14. qaseh mutiara says:

    nak nangis tgok gambar2 nih..kucing aku dah ilang,syahdu sgatt~ Insyaallah kalau ada rzki lbih nnt aku pon teringin nak wat camni.teringn nak jdi cat wisperer mcam cesar millan tp die dog whisperer la..teringin pulak nak g tmpt ni~hmmm=)))))

  15. umy says:

    jgn terkejut klo 1 hri nti kat malaysia pown ada ladang kucing…hehe
    :wink:

  16. Farihan says:

    kt rumah ade 15 ekor pun asik gaduh je… :wink:

  17. Norelmi Adilah says:

    best tuh….rumahnya mengalahkan rumah manusia…
    :) :-D

  18. abu says:

    alhamdulilah ade jgak mnusia yg myayangi binatang.. smge bliau mdpt hidayah.. ehh.. ape aq ckp ni.. haha.. :roll:

  19. ina says:

    bercita-cita nak buat macam ni tapi tak tahu la mampu or tak.sebab kesian tengok kucing2 terbiar tepi jalan tu.

  20. riana says:

    kalau ditakdir kn mjadi org kaya raya sure saya org ptama contohi dia…mbuka pusat jagaan kucing-kucing terbiar supaya mereka semua dilindungi…dan dapat tinggal dtpt yg selesa dan makanan yg secukupnya…

  21. orangjauh says:

    actually, tempat ni dah lama jadi macam tempat petknode. banyak kucing yang tak terjaga sampai ada yang kuruskering dan sebagainyer.

    ni dia punya link:

    http://www.facebook.com/caboodleranch.savethekitties

  22. Nodin Fahmi says:

    hee2.klau saye dah xblik kmpng dah ni.tggal trus kt syurga kcing ni.he2:D
    Nodin Fahmi recently posted..Yakjuj dan Makjuj – Berita Gempar dari NASA!My Profile

  23. waaaa….manyaknye cat….comeyynye. sweet sgt. siap ade rumah lg. kn best klau boleh melawat ladang kucing ni
    :-o

  24. dalina says:

    Ya Allah ya Tuhanku..berikan Hati kepada insan di Malaysia untuk berbuat seperti Craig Grant untuk membuka pusat jagaan kucing terbiar..

  25. miSa misa says:

    seronok nyeeee jadi kucing~!! :-P :-D

  26. Anie says:

    giler banyak! tak pernah tgk kucing seramai mcm ni! :-D
    Anie recently posted..Open for Pre-order (until 22 Dec 2011): QUEEN ANNE, LA GOURMETMy Profile

  27. bunga melor says:

    bersih je semua kucing..untungla dpt tuan yg baik hati mcm ni :) ada rumah semua

  28. bha says:

    wah, seronok la kucing2 tu,, kucing tu patut car makann sendiri,, tangkap tikus ke burung ke,, blaja berdikari ^_____^ hehe
    kalau nak tgok tempat camni,, cetry tengok citer Cat Return y Ghibli studio ^^

  29. applepink says:

    besttttnye law dapat g sana…. Luv cat.. :-P

  30. tira says:

    Assalamualaikum…
    Minx tlg sape2 yg tahu tmpt ltk kucing sementara di KL…Bleh email sye…minx tlg sgt..

    Syukran Jiddan..
    Jazakulluhum…

  31. mashimaro says:

    saya nak pergi tempat nieeee

  32. lovecat says:

    Walaupun craigh nie bukan dari asal beragama islam,tetapi dalam hatinya ada sifat sayang pada kucing sedang kita yang dah sememangnya agama islam tidak suka kucing,kononya kucing nie bulunya kotor walhal manusia yg x suka kucing adalah manusia yg paling pengotor…..Kucing binatang kesayangan NABI MUHAMMAD S.A.W ..kita yg umat pun x suka kucing berlagak x kena tempat…cukup anti ngn manusia yg x suka kucing…

  33. fauziah hm says:

    suka tgk aksi-aksi kucing..teruskan usaha ye…sesekali jengok la di blog saya http://www.myloteng.com saya juga peminat taksub kucing

  34. Nice post. I used to be checking constantly this blog and I am inspired!
    Extremely useful info specifically the last part :
    ) I care for such info a lot. I used to be looking for this particular information for a long time.
    Thanks and best of luck.
    get 10000 fans recently posted..get 10000 fansMy Profile

  35. I don’t even know how I ended up here, but I thought this post was good.
    I do not know who you are but definitely
    you are going to a famous blogger if you are not already ;) Cheers!
    how to get traffic recently posted..how to get trafficMy Profile

  36. Hello to every one, the contents existing at this
    website are in fact awesome for people experience, well,
    keep up the nice work fellows.
    facebook marketing strategy recently posted..facebook marketing strategyMy Profile

  37. mohdazahar says:

    bukan mudah kerja nie….ada byk kos
    mohdazahar recently posted..Hukum Hisap Rokok Adalah HaramMy Profile

Social Icons