in

Keadaan Yang Menyedihkan Di Pasar Borong Kucing, Beijing

Di Beijing, kucing-kucing terbiar akan ditangkap dan dijual. Kemudian dibunuh dan akan dijadikan makanan exotik diorang. Kejadian ini betul-betul berlaku di sebuah pasar di china. Lebih 10,000 ekor kucing dijual dan dibunuh setiap hari.

Lagi kesian bila kucing-kucing ni dikurung dengan padatnya di dalam sebuah sangkar kecil sebelum dibunuh. Mana sifat keperimanusiaan diorang ni =_=

 

sumber

What do you think?

0 points
Upvote Downvote

Total votes: 0

Upvotes: 0

Upvotes percentage: 0.000000%

Downvotes: 0

Downvotes percentage: 0.000000%

Written by Cik Kucing

Cik kucing juga dikenali sebagai Sharifah Munira. Merupakan founder kucing.my & bergerak aktif dalam pemasaran digital.

35 Comments

Leave a Reply
  1. Arrrggghh!!! Knape mereka begitu kejam terhadap haiwan yg bernama kucing? Kucing kan comel, manje, suka dibelai, juga boleh menceriakan kita jikalau kita susah hati kan?
    Betol tak?

    Saya lihat td video yg perempuan china yg jual kucing hidup tu, dia angkat kucing gune ‘iron tong’ cucuk kat tengkuk kucing tu angkat tarik kucing tu kemudian diheret…

    KEJAM! KEJAM! KEJAM! MEMANG LIVE CAT SELLER TU ‘LAKH-NA-TULLAH la..

  2. duh kasihan sekali kucing-2 itu, tega sekali mereka berbuat seperti itu. padahal kucing salah satu hewan paling manis dan bersahabat.persatuan hewan kucing tolonglah kucing-2 ini….plizz

  3. tulahh dunia skg.. kitaran makanan hidup dah bertukar…makan kucing…emm…. jom kawan2 kita jgn makan ayam lembu itik ikan dan lain2 kita makan sayur jee…tapi napa orang tak kata nelayan zalim yaa… tangkap ikan pastu biar mati beragan begitu je ter seksa tauu ….fikir2 kan lah…

  4. wooo..! where r the photos of execution or slaughter?
    of all such cruelties, it’s the mode of slaughter that attracts most like the slaughter of gorilla by the Congolese or worst, slaughter of muslims by the Serbs in Sebrnica. Well, I wish to have all those exotic dish when I, as a muslim, finally go to heaven ha! ha! ha! dontchu wan satay kuching Cik Kucing?

  5. kalo aku ni kaya, aku beli sume kucen2 tu!!!pastu g bagi kat ladang kucen terbesar tu..diorang ni sume akal ltak kat kpala lutut, xde mende len ke nk makan???mmg aku dh berasap dh ni…sengal punye orang 👿 👿

  6. kat malaysia pun ade satu kes gerai pau daging kucing dekat hospital. ramai org beli pau tu sbb ingatkan pau daging lembu. orang ramai kata sedap. and last skali dapat tahu yang pau tu sebenarnya pau kucing bila pihak hospital perasan kucing berkurang kat hospital tu dan menemui kucing kat gerai pau tu….huhu. 😕

  7. bising pulak ..kenapa tak boleh makan kucing.ape bezanya makan kucing @ arnab .jangan kite nak mempersoalkan budaya kaum lain.lebih baik mereka dimakan dari diseksa atau mati ditengah jalan dibuang oleh tuan yang baru dapat kucing persian…PEACE

  8. depa tu bodo… kucing yg jadik mangsa… kucing untuk dibela bkn untuk dimakan.. kalau kita bagi depa taik depa makan jugak sebab depa nie org2 yang bodoh…. renung2kan lah… 😡

  9. …semakin moden dunia ni semakin pelik yg berlaku…jgn terkejut satu hari nanti mereka tangkap manusia yg tinggal di jalanan tu untuk dijadikan hidangan….org yg buat benda ni memang dah tak ada hati dan perut…cute-cute plak kucing2 tu…

  10. terimalah hakikat yang dunia ni ada bermacam budaya dan selera.diorang bunuh kucing untuk dijadikan makanan bukan untuk diseksa.kita pun sembelih ayam utk dimakan.makan sate arnab, tak fikir perasaan peminat arnab.sembelih lembu, tak fikir perasaan penganut hindu.daging kucing haram bagi umat islam, tp x salah untuk diorang.belajarlah untuk menghormati bangsa lain.semoga bangsa lain pun menghormati kita.peace

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Gelagat Kucing Bila Bergembira

Ladang Kucing Terbesar Di Dunia